article banner

5 mituri despre incarcarea telefonului mobil

5 MITURI DESPRE INCARCAREA TELEFONULUI MOBIL

Odata cu era telefoanelor destepte si a internetului pe mobil, o situatie cu care ne confruntam cu totii este faptul ca ramanem fara baterie, cateodata in situatii total nepotrivite. De aceea, atat producatorii, cat si utilizatorii s-au preocupat de prelungirea vietii bateriei. Astfel au aparut si o serie de mituri legate de factorii care ar putea reduce durata bateriei.

Astazi, vom prezenta selectia celor de la Mashable, care demonteaza 5 dintre cele mai populare mituri. „Nu utiliza telefonul in timp ce se incarca”, „Nu-l lasa in priza peste noapte” sau „Lasa-l sa se descarce complet”, sunt cateva dintre cele mai cunoscute sfaturi legate de bateria telefoanelor smart.

In timp ce cateva reguli de baza sunt cu adevarat relevante, au aparut si o serie de zvonuri carora puteti sa nu le acordati importanta. Asta si pentru ca tehnologiile principalilor producatori de telefonie au evoluat, cele mai multe baterii litiu-ion ar trebui sa dureze 3 - 5 ani daca aveti grija in utilizarea acestora.

MITUL 1: Utilizarea incarcatoarelor non-brand distruge bateriile

Adevar:  Se recomanda folosirea incarcatoarelor originale sau a celor insotite de documente care sa ateste calitatea si compatibilitatea lor. Ar trebui sa evitati copiile contrafacute.

Recomandarea specialistilor este sa nu folositi incarcatoare copiate. Puteti achizitiona incarcatoare care au un brand diferit de cel al telefonului de la producatorii de astfel de accesorii, atata timp cat sunt licentiate.

MITUL 2: Nu utilizati telefonul in timp ce se incarca

Adevar: puteti folosi telefonul atata timp cat aveti un incarcator bun

Referitor la acest subiect avem cateva mituri cam infricosatoare. Oamenii cred ca utilizarea telefonului in timp ce se incarca poate face ca telefonul sa explodeze sau ca utilizatorul sa se electrocuteze. Acest lucru s-a intamplat, ce-i drept unei persoane care a folosit un incarcator contrafacut, nu unul original sau licentiat.

MITUL 3: incarcarea bateriei telefonului toata noaptea ucide bateria

Adevar: Telefoanele sunt mai „destepte” decat am putea crede. Odata ce s-a incarcat 100%, el stie sa se opreasca, insemnand ca bateria nu este utilizata.

Cu toate acestea, nu va recomandam sa faceti acest lucru in fiecare seara. E ca in cazul unui pahar cu apa, nu l-ati umple daca este deja plin. Puteti prelungi durata de viata a bateriei daca va pastrati telefonul incarcat intre 40% si 80%.

De asemenea, pe cat posibil, e de preferat sa lasati telefonul sa se incarce complet decat sa il deconectati in timpul incarcarii si sa reluati incarcarea (uneori de mai multe ori in intervale scurte de timp).

MITUL 4: nu trebuie sa va inchideti telefonul de tot, niciodata

Adevar: Telefonul nostru are nevoie din cand in cand de o pauza. Pentru a maximiza durata bateriei, se recomanda sa-l oprim din cand in cand, mai ales cand nu avem nevoie de el, de exemplu noaptea.

Expertii iOs recomanda sa inchidem telefonul, o data pe saptamana. De asemenea si pentru telefoanele cu sistem Android, o simpla inchidere poate ajuta la refacerea bateriei.

MITUL 5: nu incarcati telefonul daca nu este descarcat complet

Adevar: Este recomandat sa incarcam telefonul in fiecare zi, decat sa-l incarcam total din cand in cand.

Bateriile litiu-ion, ca cele utilizate de Samsung si Apple, se comporta mai bine atunci cand sunt incarcate. Pot deveni instabile daca le lasam sa se descarce complet. Ca orice baterie si cea a telefonului are un numar limitat de cicluri de incarcare, de aceea fiecare descarcare totala reprezinta un ciclu de viata pierdut.

MIT BONUS: Caldura distruge bateria telefonului

Adevar:  caldura si tehnologia nu se inteleg, astfel ca nici bateria telefoanelor nu reprezinta o exceptie.

Bateriile litiu-ion se incalzesc, dar simtim acest lucru mai ales atunci cand se incarca. Vremea rece de asemenea poate fi un factor care influenteaza negativ viata telefonului. Poate ati observat, daca tineti telefonul in frig, se va descarca mai repede ca la temperaturi obisnuite.

Telefonul vostru  va fi in siguranta daca il veti tine la temperaturile optime, recomandate de producatori. De exemplu, Apple recomanda ca temperatura minima sa fie 0 grade Celsius. Samsung, pe de alta parte, garanteaza functionarea telefonului intre -4 si 122 grade.

Sursa articol: Mashable